My name: Sweet n Spicy
My Fotopage: http://penyulawa.fotopages.com/
About me:
From: Malaysia
Camera:
Nikon
Other: D60
Nikon
Friends:
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
Lynnhassan Baking Studio
Latest entry:fotopages kembali!!!
dia mali balik!!tapi dah lupa la nak post pic guna coding..kena belajar balik. stay tune View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
Rusnah Ahmad
Latest entry:Masukkan Gambar-gambar Dahulu......
http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/DipohonGingko_zps46ecc5fe.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/Dutch_zpsd5f06513.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/VillageofWindmills2_zps8e626e46.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/PelbagaiPasta_zps2a68a0a0.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/BungaandiDutch_zps62639f17.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/Kej... View this Fotopage entry
aleen omar
Latest entry:Childrens Birthday Cakes
View this Fotopage entry
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
Amy Mustafa
Latest entry:Cake Feast
Recipe to be updated yek.... 1) Red Velvet 2) German Baked Cheesecake 3) Durian Mousse Cake 4) Chocolate Chips Cookie View this Fotopage entry
Zana Hassan
Latest entry:gedung height apartment for rent - available may 2011
NOT AVAILABLE. HAS BEEN RENTED ON MAY 2011. please contact me Ros at 0129102655 for further info. View this Fotopage entry
mama zieza
Latest entry:Makan-makan...
View this Fotopage entry
mami yati
Latest entry:Sayur Kulit Rambai dgn Kcg Panjang
Sayur Kulit Rambai dgn Kcg Panjang Kulit rambai (buahnya mcm langsat/duku.. tapi ini rambai) secukupnya 10 orat kacang pjg 1 biji bawang besar .. potong 8 2 biji cili masak dipotong memanjang 3 ekor sotong.. di hiris 1 biji kelapa.. ambil santan 3 ekor ikan selayang.. di rebus dan ambul isinnya.. di hancurkan Kulit rambai di ramas2 .. untukbuang masamnya... Kemudian dicelur dgn kacang panjang . Sejat.. Pas tu.. campurkan semua sekali bahan2 diatas,,,, masukkan santan.. garam .. sesuaikan ra... View this Fotopage entry
nak kasi jiran2 dpn umah
Sweet Frosting
Latest entry:Biskut Raya 2010
Maaf kerana dah lama tak update FP ni. Masa tak mengizinkan. Seperti tahun-tahun sebelum ini, Sweet Frosting membuat jualan biskut raya untuk tahun 2010. Tempahan biskut raya dibuka sekarang sehingga sehari sebelum puasa. Pesanan akan ditutup secara rasminya pada 10 Ogos 2010. Kami juga menjual sample yang mengandungi 6/ jenis biskut yang terpilih, 1 setiap satu dengan harga RM10.00 untuk sebekas sehingga stok masih ada (termasuk kos courier). Untuk pesanan & pertanyaan sila emailkan ke shi... View this Fotopage entry
my little cupcakes
Latest entry:black and white theme
"Life is like a good black and white photograph, there's black, there's white, ... View this Fotopage entry
Cake and Cupcake Specialist
Latest entry:KELAS CYBERCAKES DI BUKA
Assalamualaikum..semua... Lama kita tdak berjumpa di sini.. Inilah bahananya facebook...sampai lupa..daratan..hehhe .Saya telah membuka kelas membuat kek dan mendeco bagi sesiapa saja yang berminat sila email to pembuatkekcyber@yahoo.com atau masuk ke facebook saya Nina Cyberpasteles..HARAP MAKLUM. KELAS DIBERI NAMA CERIA BERSAMA CYBERCAKES...DAFTAR SEKARANG.. View this Fotopage entry
ANIS ADLINA AMIR
Latest entry:kek hantaran
some new pics to share. some pictures may look d same, but they're not actually. its just that some were taken with the flash on, some without. i'm just too lazy to pick & choose... :-D also, no use hunting for "azira6". the picture was too blurry, so, no point uploading it here. thanks muszaina & azira for your orders :-) View this Fotopage entry
muszaina4
Linda Zainal Abiddin
Latest entry:lagi doll cake
View this Fotopage entry
fifi fad
Latest entry:aildilfitri 2009
Salam Aidilfitri 1430H! fifi fad dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin. semoga ramadahan yg lalu mendapat keberkatan dari-Nya. aidilfitri kali nie sgt bermakna buat fifi fad kerana abah dapat bersama2 meraikan syawal 1430H dan merupakan raya terakhir fifi fad dan suami di Loughborough. untuk raya kali ini, fifi fad joint venture open house bersama tiga keluarga lain. abah n suami fifi fad telah memasak tiga kilo rendang seri serai, fifi fad pulak memasak nata d... View this Fotopage entry
zairul and zack
Latest entry:We have moved!
Terima kasih kerana masih mengunjungi fotopage ini. Kami telah berpindah ke tempat baru; URL : http://www.cikkiah.com Instagram ID : @cikkiah [ https://www.instagram.com/cikkiah/ ] http://s1362.photobucket.com/user/zazmil/media/cikkiahig2_zpswyl6pcqr.jpg.html() How've you been? :-) View this Fotopage entry
Ida Isk
Latest entry:Bear Coklat untuk door gift ..
Salam untuk semua Bear Coklat nie boleh dijadikan sebagai door gift untuk sebarang majlis ya...Bear Coklat yang sedap nie dibuat dari coklat yang bermutu tinggi dan bukan cooking coklat ya...harga seperti dibawah :- 1] order 1- 50pcs = satu 80sen 2] order 1- 100 pcs = satu 70sen 3] order 100pcs keatas = satu 60sen note : jika anda ingin membuat tempahan sila contact ida at merpati66@gmail.com Maaf dah lama tak kemas umah kat sini , semenjak ada rumah baru kat http://merpati66.blogspot.com ,... View this Fotopage entry
ketupat raya - 50pcs RM30 saja
cek de sam
Latest entry:PINDAH "RUMAH"
HELLO, HAI, HI SEMUA KAWAN2, RAKAN- RAKAN CYBER.... FOTOPAGES TAK AKAN DI UPDATEKAN LAGI MEMANDANGKAN SAYA DAH PINDAH KE BLOGSPOT...... http://perjalananhidupku-sam.blogspot.com/ SAYA AKAN BIARKAN FOTOPAGES NIE UTK BERKONGSI RESIPI2 YG SAYA TELAH CUBA UTK TEMAN-TEMAN SEMUA.. SEKIAN. TERIMA KASIH. View this Fotopage entry
onepiece bakery
Latest entry:BISKUT RAYA 2009 One Piece Bakery
Salam all.. Fuhh fuhh ...bersawang. Ni very very short post . Biskut Raya 2009 dah keluar . Catalogue dan detail leh di download disini :- http://biskutraya.onepiecebakery.com HINT: Dapatkan cara cara utk membeli biskut raya One Piece Bakery secara DISCOUNT di http://biskutraya.onepiecebakery.com Kami telah OFFICIALLY BERPINDAH ke Website Utama Kami di http://www.OnePieceBakery.com Update terkini dan sebagainya leh dapatkan disana. Kalau anda memasang link kepada kami sebelum nih.... View this Fotopage entry
Biskut-raya-catalogue
Muna Mahdzar Fadaaq
Latest entry:Thank you
“I can no other answer make, but, thanks, and thanks.” ~ William Shakespeare I would like to take this opportunity to record my utmost gratitude to the Ambassador of Malaysia in the Netherlands, H.E. Dato' Dr Fauziah Mohd Taib for her guidance and putting her faith in my abilities. To all my friends in the Netherlands, it has been a pleasure and an experience that will not soon be forgotten. To my cyber-friends, who have been sharing my journey and have been a part of my life these past ... View this Fotopage entry
Eryne Jasmine
Latest entry:Pindah...
saya dah pindah ke blog lain... maka blog ini saya tidak akan update lagi... sila ke klik link di sebelah utk ke blog saya: http://miadanjaserin.blogspot.com sekian, terima kasih... View this Fotopage entry
Noor Yussoff
Latest entry:Catatan harian
Agak lama tidak mengemaskini fp ..mungkin ramai yang sudah lupa pada saya. Sebenarnya saya agak sibuk dengan urusan anak dan keluarga iaitu ibu saya yang baru saja menerima rawatan mata. Noor harus kesana sini membuat urusan dan di bantu oleh ahli keluarga yang lain. Sekarang ibu dan pun selamat...alhamdulilah..tapi masih belum boleh memasak sendiri..maka tugas memanas makanan merupakan tanggungjawab abah pulak. Dirumah mereka hanya tinggal berdua saja. Kek ini dah habis pun di makan oleh anak saudaraku... View this Fotopage entry
BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO
Latest entry:"I ingat U"
sofia...boxhousestudio dah hantar ke poli semalam...surprise!!!... :-D sofia nak moist chocolate cupcakes yang diserikan dengan black and white fondat serta kata-kata "i ingat u"...mmm...romantis sih!!!.....oppss... LOL jom jalan-jalan http://boxhousestudio.blogspot.com View this Fotopage entry
with moist chocolate cupcakes
Fatimah Julia Romeli
Latest entry:Selamat hari lahir Farhah Johanisse
Happy Birthday to You Happy Birthday to You Happy Birthday to Farhah Johanisse Happy Birthday to you! Ats permintaan farhah yang dah lama idamkan kek barbie. Since mommy beli buku bljr buat kek dan dlm buku tu ada gambar kek barbie, selalulah dia usung sana sini buku tu n asik mention ni buku farhah, sbb ada kek dia dlm tu. Inilah hasil kerja tgn mommy dgn bantuan farhah juga yang tak sabar tunggu hasilnya. Dapat idea nak menghias kek ni dr kak wiz. Tq byk bg pinjam idea. View this Fotopage entry
maklang azie
Latest entry:MARI BERHIJRAH DARI RUMAH SETINGGARDEN KE RUMAH BANGLO
DENGAN INI, ADALAH DIMAKLUMKAN BAHAWA MAKLANG TELAH BERPINDAH KE RUMAH BANGLO DI http://maklangazie.blogspot.com RUMAH BANGLO MAKLANG JAUH DARI KESIBUKAN KOTA...KIRI KANAN HIJAU BELAKA...TAPI BUKAN ATAS BUKIT LE.....NANTI BUKIT RUNTUH LAK....JADI BAGI SESIAPA YG NAK JENGUK BANGLO MAKLANG TU DIPERSILAKANLAH YE... :-D RUMAH PUN MASIH LINTANG PUKANG LAGI SBB BESOR BENOR ..MENGECAT PUN TAK ABIH LAGI TU.... :-D TAK TAU MANA NAK DICAMPAK SEGALA BARANG...HUHUHU :-D DUK DI BANGLO TAK SAMA NGAN DUK DI SETING... View this Fotopage entry
Hellikonia aka Yatt
Latest entry:chocolate & strawberries
no cream frosting. just chocolate. and fresh strawberries :-D :-D :-D View this Fotopage entry
erna salihuddin
Latest entry:Danish's 3rd Birthday
View this Fotopage entry
SuE Manchester UK
Latest entry:Keukenhof - Amsterdam
View this Fotopage entry
mkhalid ibrahim
Latest entry:move on
i'm moving to http://mkhalidibrahim.wordpress.com/ all the updates will be there..check it out! =] View this Fotopage entry
baby batriesyia
Latest entry:BABYBATRIESYIA'S FP IS OFFICIALLY CLOSED.......
WE HAVE MOVED HERE ----------->>>> http://babybatriesyia.blogspot.com nabialishad >> hehehe.....apa kan daya ku.... krafbonda >> sila ler nak lalu.... aimicollection >> thanks aimi.... ida isk >> hehehe.....tak boleh ler nak letak kat biz card port kat mana pasal mana ler tahu kan....hehehe....kot2 ler satu hari nanti port kita pindah ke shah alam......hehehe..... View this Fotopage entry
Jeni Mokhtar
Latest entry:Reunion CSUSM 2008
View this Fotopage entry
dilaBangi
Latest entry:MY LIL ACA
View this Fotopage entry
Lynn Sham
Latest entry:Happy Birthday Nur Zulaikha & Nur Maisarah!
Ikha & Sarah genap 2 tahun pada 10 Februari 2008. Walau bagaimana pun, birthday party mereka dibuat sehari lebih awal iaitu pada hari Sabtu, 9 Februari 2008. Kebetulan 7-8 Februari 2008 adalah cuti Tahun Baru Cina.. jadi, kedai bahan bakeri di KL semuanya tutup! Nasib baik Barbie Doll berkaki ada dijual di kedai kek Norijah di Masjid Tanah. Jadi, saya beli je.. Cake board untuk kek Barbie Doll pulak berharga RM2. Mahal betul! Walau apa pun, asal semua barang ada, alhamdulillah.. Saya buatkan sat... View this Fotopage entry
Row.. row.. row your boat..
Ida Maslina
Latest entry:New website
Please visit our new website @ www.muffinsmonster.com for more user-friendly experienced. Do visit us for further info. Thanks for all your support. Ida Maslina Managing Dirrector Muffins Monster Ent 013-6027452 Email : muffinsmonster@ymail.com View this Fotopage entry
Lin LiNad
Latest entry:pizza
Resipi ni dapat daripada one of the fps...tak ingat pulak siapa tuan punya resipi. Anyway, terima kasih banyak2 kepada tuan punya resipi.... p/s: Cik Linad uli doh guna mesin memandangkan tangan yg kurus kering memang tak berupaya untuk menhenyak doh roti itu.... PIZZA Bahan A 500 tepung roti 1 paket yeast mauripan 2 s/b gula 1 s/k garam 1 biji telur Bahan B 3 s/b majerin/shorterning 250 ml air cara: 1. Gaul rata semua bahan A sehingga sama rata. 2. Masukkan air ... View this Fotopage entry
KNizam Omar
Latest entry:Jalan-Jalan kat Pangkor Island - View of My Room!
hehehehehe saya telah sempat bercuti ke pulau pangkor 1 malam sahaja. itupun setelah penat manganjurkan kejohanan hoki tertutup mckk di staidum hoki astriturf majlis perbandaran manjung di manjung View this Fotopage entry
ocean view room yang cun giler!
Mak Lang
Hari ini maklang macam mengidam pulak. Nak makan yang manis2. Maklumlah maklang puasa hari ini. So, last2 nak buat kuih Puteri Mandi. Maklang memang suka sangat kuih ni... Bahannya: 2 cawan Tepung pulut 1sdt garam 1 cawan air (Perahan air daun pandan) 1.2 cawan kelapa parut- ambil yang putih sahaja 3/4 cawan gula ( mengikut rasa) 2 helai daun pandan Pewarna merah atau hijau Caranya: Tepun pulut diayak dan kemudian dicampurkan dengan air perahan daun pandan)yang telah dilarutkan dengan gar... View this Fotopage entry
lady aries
Latest entry:Waroeng Penyet - MP
Jalan² cari makan.... View this Fotopage entry
Mastura Hamid
Latest entry:Karipap stort part2
Inila gambar karipap yang dah siap....sedap...Kalau nak tanya berapa sukatan..maaflah...I sendiri tak tau....I main ikut style mak I ...apabila ditanya sukatannya...dia akan kata....ikut sesedap rasa...kalau tak melekat di tangan...itula dia...InsyaAllah jika i buat sekali lagi I akan timbang brp gm tepung...marjerin dan air... View this Fotopage entry
Boleh makan
sity nurul asyadha taijuddin
Latest entry:Yummy Cup Cakes!!!
Dear All, Thank you for the overwhelming orders for the past 1 year :) Unfortunately Yummy Cupcakes has to stop operation till further notice due to unforeseen circumstances. Very sorry to those who plan to make orders through Yummy Cupcakes... Thank you Regards, Sity :) View this Fotopage entry
willy wonka
Latest entry:I HAVE MOVED!!
Finally.... I have moved to a new blog....with same great taste and price... PLEASE VISIT http://ovenheaven.blogspot.com :-D JOM!! View this Fotopage entry
nucha mohd yusoff
View this Fotopage latest entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016