Want your
own Fotopage?






 


By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 26-Jul-2006 15:10 Email | Share | Bookmark
Kursus KKLW-SIRIM

yang ada beg tu kita punya katil
sudut tu ada satu meja bulat 2 kerusi...
 
ha... tu la mama zieza...
ada TV tu... so, kita tak miss siri fav kita...
 
ni tea break hari pertama
apa tah ni... blackout ambil gambar dalam gelap
main pulun jer...
yang ni cam sotong goreng tepung
ikan kottt... rasa pedas2...
 
pencuci mulut utk first day tu...
 
Mama Zieza & Shida
dewan ceramah
ni mkn pg... hr2 wa belasah nasik lemak
ni la muka2 peserta2...
ni wa punya logo
logo2 dr peserta grup wa...
Kak Zek Pengurus Besor - pembentang company profile
En Azmi aka Daddy - org kuat kepercayaan Kak Zek
Bengkel 1 - Kena design packaging sendiri (bhg depan)
Bhg Belakang packaging yg wa design ler...
tu cik Rosnah...
packaging yang telah di buat oleh peserta
masing sibuk nak enterprem...
 
Cik Wahid tak leh senyum lebey... hehehe...
 
 
En Pozi, wa, Cik Rosnah & Mama Zieza
yang ni tambah sorang lg - Misleha
Cam real jer kan...
Aktiviti Bengkel 2 - membuat kotak
payah jugak, main matematik tu...
peh!! beriya2 benor...
seriusnyaaaaaaaaaaaaa...
nak apa pulak tu!!!
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
mama zieza
Hr lawatan ke kilang New Star - Mr ??? dgn ucapan alu2an
Ucapan timekasih dr Pn S Anitaa
Mdm Pengerusi Majlis
Orang2 kuat New Star Food Industries
 
 
Lepas dpt habuan, gambar ramai2
Pengikhtirafan yang diperolehi
Ni kat EJ Bakery pulak...
Besaunya pizza...
Roti loaf siap menanti utk di potong...
Mesin pemotong Loaf
tu mesin tgh bekerja
siap dah... cam ni rupanya... wa ingat potong ngan pisau...
tengok dari dekat
siap utk dipasarkan
Tu dia... penuh dinding ngan sijil, ni kat NAS Food pulak...
mesin menggulung baulu...
 
siap gulung...
product siap utk dipasarkan
Pada 17hb Julai - 21hb Julai ari tu... selama seminggu wa gi kursus Program Latihan Teknologi Rekabentuk Pembungkusan, Pembangunan Jenama dan Peraturan Perlabelan di Pontian Johor anjuran KKLW dengan kerjasama SIRIM. Penginapan dan tempat kursus adalah di Hotel Pontian. Tak besar mana tapi ok lah... walaupun bukan hotel 5 star. Makan pun boleh tahan ler (wa pun bukan jenis yang selalu dok hotel). Satu bilik share 2 orang. Partner wa Mama Zieza dari Penang (satu gang di RN). The best part, malam pertama penginapan waktu tunggu nak dinner, blackout. dinner pun dalam kesamaran api lilin dan lampu kecemasan jer... panas jgn cerita. Taklimat yang sepatutnya diadakan lepas dinner terpaksa ditangguhkan keesokkan hari nya... Kena start awal la...

18hb Julai 2006... Hari pertama Kursus berlangsung. Start awal at 8.30 am sebab malam sebelum tu kan black out. Jam 10.30 malam baru ada api semula. Terus supper dan naik ke bilik masing untuk tidor. So, pagi tu sambil dengar ceramah sambil mengisi borang2 yang sepatutnya di filled-up awal. Mula2 semua peserta seramai 22 orang mengenalkan diri termasuk la para fasilitator (eh betul ke nih... wa belasah jer...) yang seramai 3 orang tu - Pn S Anitaa (ghoper lebey kurang cam adik beradik ngan Shidah RN - salah seorang peserta jugak), En Ahmad Fauzee (yang ni ghoper ada sikit cam Zahid AF2) dan Cik Rosnah (yang ni wa tengah cari cam siapa ghoper dia ye... tak jumpa2). Kesemua mereka dari SIRIM Shah Alam. Hari berikutnya perserta telah berkurang kepada 21 sahaja... Yang sorang tu sibuk bisness.

Hari2 berikutnya cam biasa la... talk2... makan... talk2... makan... sehari 6x melantak free... wa yang dah sedia comel nih, bertambah2 comel lagi la... kena lak ngan geng2 yang tak reti2 nak wat wa tenang... Adakalanya sampai tersembur bahan yang ada dalam mulut wa nih... Tapi semua peserta dan fasilitator memang tip top punya sporting... wa tabik sama u all la!!! Wa dah tak larat nak citer lagiiiiii... lu worang tengok jer la gambor2 yang ada tu...

pssttttttttttttttt: meh nak kabor... sore En Pozi tu sodap eh biler nyanyi...

Kat bawah ni ada address & contact para peserta kursus ye... kalau silap tu tolong komen. Ni compilation dari mama zieza...

Azizah Hassan
M432 Mahsuri Apartment
Lorong Mahsuri 12
11950 Bayan Baru
Penang

h/p: 017-5820410
mamazieza@yahoo.com
mamazieza@gmail.com


Mohd Moslim (Pengedar barangan)
Kulai Johor

h/p: 012-7755137, R: 07-6571175
moslimy@yahoo.com


Jamilah Daud (Kak Jammy)
No. 9, Jalan Pinang Sireh
Taman Sayong Pinang
Bandar Tenggara
81000 Kulai

R: 07-8965889


Siti Aminah binti Kamari - EJ Bakeri
Kg Parit Sami Jam
86400 Parit Raja
Batu Pahat
Johor

h/p: 012-7487031


Wahid bin Abd Wahab - Sayong Agrotek (Sabun dan penyapu lidi)
B-12, Felda Sg Sayong
81000 Kulai
Johor

h/: 013-7468973, R: 07-8978029
iconx2006@yahoo.com


Misliha Juki
No. 14, Jalan Pandan
10/6 Pandan jaya
55100 Kuala Lumpur

h/p: 012-3113537, R: 03-92004664, Off: 03-20505702
misliha@PNB.com.my
naza214@yahoo.com


Ridhuan Syukri (Wan)
46, Jalan Harmoni 4
Taman Desa Skudai
81300 Johor Bharu

h/p: 012-7502003
one_syukri@yahoo.com.sg


Mohd Nadzrin Abdul Rahman (Nadz) (Ez�s Cosmetic)
Bandar Baru UDA
Johor

h/p: 012-7098500, 013-7798500
erraesya_nadzrin@yahoo.com


Animah Mo'min - Pembekal Roti kecil2an yang akan menjadi besarrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
A-3-15, Apartment Cempaka
Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung
48300 Rawang, Selangor

h/p: 012-3800256
turtle696@yahoo.com
penyulawa@gmail.com


Zakiah Abdullah (Kak Zek) - pembekal Kuih Makmur
No. 16, Jalan Teratai 51
Taman Johor Jaya
81100 Johor Bharu

h/p: 017-7426554, R: 07-3591297


Normanshah Md Nor - Pengusaha Herba (Herbs extract, minyak pati, spray dry product)
No. 3, Jalan Harmoni 17
Taman Desa Skudai
81300 Johor

h/p: 013-7447004


Azmi S (Daddy)
No. 49, Jalan Bunga Raya Besar
Kg. Dato Sulaiman Menteri
81100 Johor Bahru

h/p: 012-7071245, 016-7151245
setiatech@yahoo.com
phyfolia@tm.net.my


Azimah Ibrahim
No. 22 Jalan Nilam 2
Perumahan Awam Batu Anam
85100 Segamat
Johor

07-9499890, h/p: 019-7478514


Azri Kosnan
Lot 1243, Jalan Denai Utama
Kempar Bahru
81200 Johor Bahru

h/p: 0167094962
phyfolia@tm.net.my


Shefrin b Hamdan
No. 67, Jalan Telok
Taman Dato Penggawa Barat
81200 Johor Bahru

h/p: 019-7895926
armada_anggun@yahoo.com



Wan Ezra Fadzliana Wan Ramlee (Ez's Cosmetic)
No. 77, Jalan padi Malinja 2
Bandar Baru Uda
81200 Johor Bahru

h/p: 012-7666705


Rashidah Abdul Rahman
Seri Alam
Johor Baharu

h/p: 016-7628548
rashidah05@gmail.com


Hasiawati Hassan (Wati) - pes mee & nasi goring
Taman Tan Sri Yacob
Johor Bahru

h/p: 016-7447263


Mohd Nuzulnudin (ZUL) - Sambal Suri
No. 9, Jalan Padi Ria 2
Bandar Baru Uda
81200 Johor Bahru

h/p: 019-7222959


Norhaja Bt Masro (AJA) - dodol, kuih siput, kuih sepit etc
10, Jalan Impian Ria 12
Taman Impian Jaya
81400 Senai, Johor Bahru

h/p: 019-7284436
abrary@yahoo.com


Asmarudin Isman (Pak Din) - Sabun
P.4, Bilik Pejabat MPBP
Jalan Omar
83000 Batu Pahat
Johor Darul Takzim

07-4337337, h/: 019-7749761, 019-7888818



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net