By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 2-Jul-2006 05:47 Email | Share | Bookmark
Decorated Cupcakes

Ni baru cuba2 wat deco atas cupcakes
seronok tengok dia lawa jer...
boh dalam casing lagi...
kalau cam ni baru boleh demand kan???
Buat utk Tempahan Party kanak2
boh dalam bekas... cantiknya sayang nak makan
 
 
 
ni aja yang dapat kita sediakan, but partly cooked by d members
c... rajin sungguh kengkawan ku ini...
On 6/12/06, kita cuba wat cupcake cam Mas... siap deco lagi... ish... cam tak caya jer kita leh wat cam tu... first time tau... meh ler tengok... kek tu kita guna Kek Butter Susan sbb semua bahan yang dikehendakki ada dalam kulkas... Ni buat utk praktis sbb ada tempah yang perlu dipenuhi pada 25hb June yang lalu. Sungguh menguji kesabaran kita yang cepat jemu nih... Kira masa buat ni untuk mendapatkan skill mengadun gula aising supaya consistency dia tepat... trial & error...

So, on the 24th June, a day before I made the delivery, I was touched and thankful, a group of friends from Resipi.Net came to my house giving their helping hands. No upah but I just preared simple lunch kampung style to feed them. Lynn Sham, Yanti, Zaini & Leen Omar... thank you guys... You're all wonderful... God Bless You All...

So, you guys out there, try this recipe - will not regret. This recipe was taken from Mealtimemenus/Resipi.Net mailing list. Sorry, I forgot the sender.


Kek Butter Susan

3 cawan tepung kek
1/2 sudu teh baking soda
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh garam
1 cawan mentega, dilembutkan
1 1/2 cawan gula
1/2 cawan gula perang (brown sugar)
4 biji telur
2 sudu teh esen vanilla
1 cawan sour cream

Caranya
Panaskan ketuhar pada 165 darjah C. Sapukan mentega dan tepung pada loyang 10 inci.
Ayak tepung, baking powder, baking soda dan garam. Ketepikan.
Dalam acuan pukul butter, gula dan gula perang sampai kembang.
Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi hingga kembang. Masukkan juga vanilla.
Masukkan tepung dan juga sour cream dan gaul hingga sebati.
Tuangkan adonan dalam loyang dan bakar selama 75 minit atau sehingga kek masak.


Untuk cupcake ni kita bakar selama 25 minit pada suhu 165 darjah C sebab cup tu kecit jer... utk menambah rasa dan warna kita boh chocolate emulco.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net