By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 30-Jun-2008 07:53 Email | Share | Bookmark
Main Air Di Port Dickson

Aleen
anak aleen, tak tau yg mana satu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dah lama tak ke PD mandi manda. Memang lama sungguh dekat 10 tahun sejak balik dr PD keta kena langgar dari belakang masa berhenti traffic light merah. Ada jugak pegi sekali masa hantar anak buah praktikal kat politeknik PD. Tapi cuma dok tepi dok main angin jer... air laut tak dpt main... geram jer... rasa cam nak terjun tp iman kecik lagi masa tu, tak buleh terlepas pandang.

Dua minggu lepas, Aleen called... panggil family kita join family dia santai2 kat PD. Apartment dia dah booking cuma kurang korum. Asal mula adik beradik dia nak join, tapi kena lak minggu tu kena collect report card anak memasing, ada lak yang bersukan, jadi diaorang semua kensel. Dah memang rezeki kita agaknya ek... kalau tak mesti lom dapat lagi nak mandi manda kat pantai PD yang pames ames tu...

Sepatutnya LindaZa pun join, tp sampai sudah dia tak sampai ke PD tu. Dengar cerita tergolek kepenatan... Linda kepenatan setelah bergelut ngan kateringnya... husband dia pulak tergolek kepenatan sebab baru lepas habis futsal tornament uish... power rangers betul diorang nih...

Aleen and family dah bertolak hari Jumaat lepas keja. Kami bertolak hari Sabtu selepas ambil report card Iman. Along lak ada perjumpaan Pengakap di sekolah. Itupun dia tuang separuh masa Gitu gini - jam 12 tengahari gak ler. Malam tu kita buat kek buah untuk makan2 masa dok sembang2 la konon... satu adunan bahagi 2, satu bawak ke PD satu lagi nak bagi Kak Rusiah. Bila dah siap cam kecik sangat jadinya. Jadi pagi tu sambil berkemas2 apa yang patut sempat la buat kek satu lagi untuk kak Rusiah. Esoknya 22hb Jun, ada birthday party utk anak kecil dia si Fika. Kira cadangnya balik PD terus la singgah rumah dia kat Bukit Jalil, kek tu sebagai buah tangan ler...



On the way tu, teringat baik hantar terus jer kek tu ke rumah kak Rus, esok tak perlu terkejar2... bukan susah pun. Dalam kereta harum semerbak dengan bau kek buah tu... mana tak nya, keluar oven jer terus masuk kotak... sampai rumah kak rus masih panas lagi...

Aktiviti hari pertama cam biasa ler... upacara melepaskan rindu dendam ngan pantai... hehehe... anak2 la yang paling happy. Iman tu baru ni ler kenal pantai dan air masin dalam erti kata sebenar. Main pasir kat gigi air, bawak diri sendirik jer dia tu...






Baru sekarang dia pandai control diri sendiri, tu pun tak kita tak buleh leka. Dia suka buat apa dia nak buat, tak kira bahaya... dia tak paham... banana boat tu bukan main seronok dia dapat naik... kita lak yang takut . Jauh gak la bot tu bawak pusing...

Anak2 perempuan pun cam tu gak... sampai2 jer terus nak terjun... dah macam itik dah seminggu tak jumpa air...


mak pak pun sama gak... ahaks


terasa cepat sangat matahari melabuhkan dirinya ke peraduan...


ni pulak... xtvt anak2 perempuan dalam bilik...


yg ni berangan nak jadik model apa gamaknya...

ok... esok2 sambung lagi... aksi anak2 di kolam, emak2 dia laut... bapak2????


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net