By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 26-Sep-2007 14:04 Email | Share | Bookmark
Kuching - the Finale

Ayam Penyet - had 4 the first time - not bad
sotong ketuk - x larat nak mkn, x tahan masin
beriyani udang, yg special udang dia besau...
teh c peng - entah bila boleh minum lagi, x der di tempat lain
hanya ada di Kopi O Koner, Satok
roti tuna digulung dan dibungkus ngan telur dadar - sepecial beb
mee jawa - makan ngan satay
anak ngan bapak cuba nak wat pasu ker?
bukan depa yang buat... hehehe
balik dr tengok pasu mkn sotong kangkong
abc special
breakfast sebelum ke Serikin
nasi beriyani lwn rojak
kuah dal
mee kolok kuching
sup utk mee kolok
kicap utk mee kolok
ayam panggang di Matang
hidangan laksa sarawak dan linut di rumah k dee
nak buat linut - special dr Tn Rmh Bro Ghazi
toye jer mintak di buatkan sbb nak rasa
hampir jadi
dah siap
ready to ngap...
yg ni penyediaan laksa - masukkan rempah laksa
rebus ayam - air campur dlm kuah, daging dicarik2
kuah yang dah siap, ada udang dlm kuah tu
daun ketumbar - x der kalu laksa x kick
sambal untuk laksa
 
jom makan....
Last day in Kuching - I did wrap up xtvt. Started with had mee jawa as breakfast at Kopi-O-Coner, Satok - served with satay n the gravy. Something special, they also served roti canai filled with tuna then rolled in omellet, sprinkled with mayonnaise and chilli sauce. I missed that food - nowhere to find here




After breakfast, re-visited the Indian Street you know la eh... what's me got to do over there

We went to K Dee house after checked out and had our afternoon nap . Bangun tido gi tengok pasu. Cam biasa mesti nak makan... that's my favorite xtvt anywhere I go.. But laksa sarawak will always be my favorite.


prepared by K Dee - eemmm yummy... suprised... Iman boleh tambah banyak kali


linut = ambuyat - prepared by K Dee's hubby - lenkali leh wat sendirik


ish... susah nak citer la.. kalau gi sendirik, rasa sendirik baru puashati...


Temberang Si Penyu
Quote:
Rinnchan: kita pun tu la br rasa... serve ngan ulam dan sambal belacan kot...
cek de sam: linut ni pun lambat sikit la nak jd suker sbb dia tak der rasa... kena cuba ngan macam2 kuah yang leh adapt ngan tekak kita...
onfarisha: tq ya rajin awak jengok kita, kita pun selalu jenguk fp awak tu tapi silent jer
idderess: kalau teringin sangat, boleh try di laksa shack tp rasa dia kureng la kat situ... ada psl lagu jamal eh... nnt kita check ye... thanks
Nur: kita suker jjcm - tak dapat betul2 jjcm kat alam cyber pun jadik


gang, lately ni kita x cukup jer ngan masa yang ada. kalau ada komen2 yang korang beri di posting lepas tapi kita tak jawab tu, minta ampun maaf la ye... bulan2 poser ni mmg terhad duduk di depan PC. So, kalau ada apa2 pertanyaan boleh terus email ke penyulawa@gmail.com



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net