By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 12-Sep-2007 05:25 Email | Share | Bookmark
Crunchy Chocolate Chips Cookies (hanieliza's new version)

crunchy chocolate chips cookies


I've tried this recipe from kak liza last week... I tell you... eemmmmm... hanieliciousss!!! To prove it, try it yourself .

Quoted is my feedback to one of mailing list I've subscribed. malas nak taip lagi la nih...
Quote:
... wa dgn bangganya ingin memberi feedback coklat chips versi baru hanieliza nih... wa nak kata apa ek, sbb wa ni bukan kaki makan kukis. tapi wa sumbat kat mulut mat rock dia kata cam fames ames tu. cuma wa sedor wa punya buatan ni rapuh bukan rangup. Rasa mmg ummmphhh!! Sbb sementara menanti 2nd tray tu masak, hak 1st tray tu dah separuh wa yang balun tau...jarang berlaku nih...

Kak liza... ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... disebabkan excited tersangat tak tahan membaca kesenengan nak membuat kukis ni, wa ngan confident la merasakan semua bahan ada. ... padan muka wa... tpg gandum x dak, yang ada self raising flour... wa lebur jer masukkan... dah tu ngan confident wa buka paket nestum kat rumah tu... cheh... rupa2nya oat jenama nestum. emm... wa lebur je la kat dlm tu... tu sbb tak rangup kottt... ampun ye kak liza... wa ni lom pandai lagi dah derhaka... tp yang best kali ni, kukis wa tak ler rentung cam selalu... wa rasa wa dah improve skit... puji diri sendiri... jgn ikut perangai buruk ni eh...

Terimakasih kak liza... akan ku cuba lagi nnt...


BISKUT COKLAT CHIPS RANGUP [versi baru]
By: Hanieliza

Bahan A
125 g butter
125 g majerin
1 sudu besar shortening
150 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla

Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g badam cincang [roasted]
50 g nestum

Cara
1. Gaulkan butter, majerin, shortening dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3. Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.
5. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak.
6. Hiaskan dengan cairan white coklat.
7. Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.




Temberang Si Penyu
Quote:
kakliza: patut kita yang rasa terharu sbb kliza nak share resepi yg best ngan orang lain... utk meniaga pun boleh, tq... si Iman dah canang kat teacher dia pasal biskut nih . pastu komplen pulak along dah bedal semua
Tina: sama2 kasih ... mmg digalakkan utk mencuba sendiri spy dpt berjimat cermat di bulan mulia ini semua dah naik rega koooooooooooooooo...
idderes: mmg best, kalau dah ada org rumah kan dah boleh soh dia buat, tak kalu... leh cuba sendirik
ida isk: dia dah cuba la tu... awak tu mmg rajin mengkukiskan diri
zana70: terai jgn tak terai... dah pindah rumah baru tu... buat house warming hidangkan kukis sanang bangat ni... nyamannnnnnnnnnnnnnn
rinnchan: Salam utk Rinn n family jugak... sama2 kita mendapat keberkatanNya, Insyallah...
maklang: jgn lupa utk kita sebalang eh... air tgn maklang lebih ngancams...
Lina: TQ...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net