By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 28-Aug-2007 14:13 Email | Share | Bookmark
Kuching - Day 1

dr airport tah kemana kami dibawa... ikut jer
lunch selepas mendarat di Kuching
ni lunch mat rock
Iman kelaparan la tu...
checked-in @ Merdeka Palace
sambil tunggu dpt bilik sempat lagi main tipon
calling2... wey cuti la wey...
wa suka cermin nih... keluar lift terus nampak muka sendiri
 
std room jer... tapi ok lah... jnj boleh zzzzzzzzz...
ni bangunan Yayasan Sarawak
My fav tree... opposite the hotel just across the road
rekabentuk bangunan mmg menawan hatiku
Indian street kat belakang Balai Polis nih
blue skirt is our tourist guide tq Kak D
tu lom penuh jari lagi...
best lepak kat sini lps shopping
x silap ni mahkamah lama
kita shopping depa posing
seronok kat sini - berangin
kat lobby htl... penat tau shopping nih
 
otw to Santubong - Hotlink dimana2
 
colourful
 
 
 
sepanjang jalan ke santubong
 
gunung santubong?
 
entrance Kg Budaya
lovely scenery
 
seb baik ada tripod...
 
 
 
kat tiang pun jadi lah...
cam iya2 jer...
sedih wo... nak msk RM60, nnt x leh beli loyang :D
kenyalang kayu jer...
ni kat pantai tu - landai sungguh...
carik ilham ke mat rock tu?
 
blur la pulak... old camera kan...
cantik... cam poskad
blur la pulak... old camera kan...
cantik... cam poskad
dulu2 x leh cam nih...
Mendarat jer di Kuching, Kak D dah siap tunggu to fetch us... fuuuuhhhhhhhhh!!! what a relief, tu big luggage was filled with baking stuff she ordered from KL . Terkejut pak polis di LCCT yang scan beg tu. Dah la berat, hitam jer nampak. Siap soh bukak nak tengok isi dalam , asking many questions...

Then Kak D brought us to a Restoran to fill our stomach. I just had a glass of plain tea for my self. Perut penuh lagi kena habiskan breakfast budak 2 orang tu. Excited nak naik flight makan pun tak lalu. Tu yang lapor memasing tu . After lunch checked-in at Merdeka Palace.

Across the road - Dataran Merdeka or Merdeka Square. Looked across the square is Yayasan Sarawak building, turn your head to the right - Pejabat Polis Kuching. Walk a few metre ahead you will find the famous place for bakers - Leboh India or Indian Street (only walking distance from the hotel). Any baking equipment and stuff can be found here. I just bought 3-piece heart shaped mould and some food colouring. To those layered cake maker, Indian Street is the best.


Finished the site visit , we just lepak2 at the back of an old building - old court before the court moved to a new and modern building. This old court had partly turned to a Lebonese Cafe .


Here in Kuching, there's so many historical buildings still exist, very well maintained by the government and this old court building is one of them. But the blue and white colour Police Station building always caught my eyes i loiiikeeeeeeeeeeeee... and to me Kuching penuh warna warni termasuk building2 yang ada disekitarnya.





roundabout - as big as football field

We came back to the hotel where Kak D's car parked her car. Then we headed to Santubong for Kg Budaya. Wah... cam best eh dengar... actually we just took photo from outside only lah... so expensive to enter RM60 per adult x 3 and RM30 for child. Ish... tak buleh masuk, nanti wa tak dapat beli loyang laks (there's alway 2nd & 3rd round for my favorite place ).


Then we headed to one of Santubong sea shore, posing saja la... but the pantai very cantik youuuuuuuuuu...

damai jer.... sedamai namanya...


Temberang Si Penyu
Quote:
yangmazni: I felt the same thing... wish that I were at your place... menjelajahi negara matahari terbit
maklang: excited punya pasal, nak naik kapal terbang lupa dah maklang... gurau jer maklang...
cek de sam: seronokkkk... kak D kata kg ct dekat jer ngan area rumah dia... kalau ct ada kat situ mesti akak singgah... ish... rasa cam nak mengulang semula... hahahaha...
cikgu sue: jom lenkali kita gi sama... tahun depan lu x der anak yang exam kan???
Mamazieza: wah... lepak 5 bulan tu... mesti habis jelajah satu Kuching
Rodziah: ada lagi tau... tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
Lynn: ikan terubuk kat sini tak feel la... sbb tak naik belon... tp ada satu ikan yang wa tak leh lupe... ikan makerel fresh... kat sini boleh dapat dalam tin sadin jer...
ida isk: ish... tak yah nyanyi nnt hujan tu mesti teringat melepak di bawah bulan purnama di water front



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net