By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Jul-2007 17:41 Email | Share | Bookmark
Baking Studio

 
before - an empty space
 
 
 
the enterance
still virgin
taraaaaaaaaaaaaaa...
Proffer
working table
also a mixer
 
after - fixed with oven n proffer
 
fridge n freezer
 
 
Chef Firdaus
Mama Anis n family attended the demo
how to use the mixer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
proffer in action
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
doughnuts
guests having lunch
 
 
 
 
sedapnya...
 
Arami (leen's son) celebrated his b'day at the scene
kek pisang fr LindaZA
Choc Cheese Marble Cake by Nurass
pudings fr Zaini
Pamelo salad by MasE
tauhu goreng fr the host
keli salai - masak lemak dgn belimbing buluh


Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... I proudly annouce to you... My Baking Studio - where all my baking activities will take place.

With help from Chef Farid, I got all equipment fixed on Saturday afternoon and secretly launched the studio a day later, surprised to the guests. Buns and doughnut making demo was conducted by Chef Firdaus.

Guests were served with plain rice, patin gulai tempoyak, sambal tempoyak daun kunyit, ulam2an, sambal kicap, tauhu and tempe goreng and sambal goreng. Some extra dishes Keli Salai masak lemak belimbing buluh courtesy of LynnSham and a thai cuisine courtesy of MasE. Most desserts were from the guests... hehehe... it's a normal practise of RN members... Sorry, some dishes were not in the photo as the camerawoman was busy with other tasks...

Billions thanks to:
1. Zaini with her cocktail puddings
2. LindaZA with her Banana Cakes - I loikkeee
3. MasE with her Pamelo Salad & another thai salad
4. Leen Omar with her Pulut Durian, Sambal Bilis n Birthday Cake
5. LynnSham with her Keli Salai Lemak Belimbing
6. Nurass with her Marble Choc Cheese Cake



Temberang Si Penyu
Quote:
yangmazni: Thank you...
MUZA: tak bukak kedai, studio jer kira cam bengkel production - angan2 cam kilang kecik. Akan diadakan xtvt ilmu memasak jugak...
Ana: TQ... abis la jahanam kalau class baling studio... hahaha... insyallah permintaan dah ada utk kelas biskut. Kena arrange ngan Chef pulak...
MaDiHa: TQ... insyallah bila dah berjalan nnt akak tepek kat sini...
Zura: Alhamdulillah, perancangan dah lama tapi tak sangka pulak buleh buka dlm masa terdekat...
studiorumahkotak: ada ek tahniah melampau... thank you.. kita harap akan terus dapat sokongan dr kengkawan...
Yong: TQ Yong... ko pun boleh sebenarnya...
hanieliza: TQ kak... insyallah ada rezeki nnt... kalau 2ron kl tu habaq mai awai la nooo... Nak pos ke kerteh buleh, tapi sampai sana nnt dpt rasa sup cendawan pulak...
Ain: tq ain... boleh aja la kalau nak donat tu, tapi kena habaq awai lah sbb kita bukan bukak kedai jd x der produk utk display atau ready made..
ida isk: TQ ida...
mamaella: TQ tp kena tag la pulak... uuuwaaaaaaaaaa... tak per, nnt kita jawab lah... hehehe
Miza: tak dernye tertinggal kapal n tak der nya ilmu yang pelik utk dipeturunkan... ikut jalan cam orang lain jugak... heheehe YOU CAN DO IT TOO!!!
diba: Akaq supply pd individu jer... depa bawak ke tpt keja. Kalau nak rasa mai la kerumah... hehehe...
Suzana: hahaha... kalau aku jamm ngan tepung mat rock sekali ku heret... biau la dia menangok depan tv tu, tp mesti dia dok sekali kat situ... sesekali mintak idea dia yang tak kuar2 tu... kalau bab musik cepat lak responnye ...
ciku_nunu: tq... sekarang masih dalam proses mengenali toy2 baru tu... hehehe
Misliha: satu hari nnt ko mesti kena jd chef of the day kat studio tu... aku tak kira... kek aiskerim aku mana????
Ayu-AnggunKreatif: macam pernah ku sebut jer... anyway, nnt join ye kelas yang akan diadakan...
rinnchan: tq... mmg tak sangka impian boleh jadik kenyataan... banyak jugak faktor yang membantu sebenarnya termasuk warga FP walau secara tidak langsung...
iyta: kita kat bukit beruntung. Datang la ye kalau dapat... sedang arrange schedule kelas biskut nih sebelum puasa...
led: sikit2 udah ler... malu acik... jgn lupa, nak order call la wa ye... ext 1203 all the best bro!!!
mama2: next time leh join ye...
mummy jam: u r always welcomed!!!
Ibu NF: tq tq... semuga ianya menjadi pendorong pada kengkawan yang lain jugak ye... aminnnnnn...
yatie: hahaha... br 2 bulan... akaq pun sama, tak buleh nak enterprem selalu... tak banyak mana pun resipi nya... heheehehe...
Nina: nina nnt 2ron KL boleh calling2... sebelum sampai KL tu, mmg lalu area kita tau, boleh singgah utk melepas lelah driving dr utara, no hal...
cek de sam: tq... insyallah berkat doa cek dan kengkawan lain...
Roylazim: tq
David: Thx to u too...
eena: thx... jemput la dtg...
maklang: thx maklang... hahaha... studio pilem susah skit... modal 10x ganda hahaha... ye la maklang, rumah tkt 3, studio tkt 1...
lynnhassan: lynn pun nnt buleh buat cam ni gak... kumpul la duit hasil kapis tu... hehehe...
sharifah: oh no! belum lagik dek non... banyak lagik perkara yang kita kena belajar... ni cuma permulaan jer, sambil tu harap2 bleh bg semangat kat kawan2 lain... membuat sesuatu mest ada matlamat...
rodziah: thx... jom kita sesama mencapai cita2... nnt lu sesekali datang la dengan sengaja ke sini... kita lepak sesama... wahahaha... meriah...
Sue: Dasat lagi wa kumpul resipi... jom join kelas 5 Ogos ini kalau lu senang...

Thank you gang, for all the doas...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net