By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 4-Jul-2007 03:14 Email | Share | Bookmark
Restoran Cina Muslim - Mohd Chan Abdullah

Uncle Chan di dpn Restoran
waiting for her order
iman pening kepala nak pilih
bhg minuman
dapur memasak
chillers
 
 
 
paws n risoles (popia jakarta)
paw with red bean filling
paw with lotus filling
this is my favourite - Nasi Kung Boh
wantan mee
partner of wantan mee
Penang Kuey Tiaw
lupa la hokkien ka kantonis mee eh? dah mkn br ingat nak snap
paws steamer
 
 
 
tau foo fa gula merah
the menu
apa ek? sizzling kottt...
barbeque chicken rice
Kantonis Kuey Tiau
nasi putih daging halia
I live in Bukit Beruntung, Rawang - most people said 'tempat jin bertendang', far from Kuala Lumpur (the metropolitan city) which will cost you RM5.60 for the toll if you take PLUS Highway. Actually, this place is not that bad... you won't be hungry here. Restaurants are everywhere especially tomyams and mamaks, can easily be found. Once I got 'muak' with tasteless tomyam and mamak's curry, looking for other alternatives... something different from the usual...

This is my newly found 'lepaks' port for me and family - Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah. A Chinese Cuisine Restaurant. Partly, the menu has similarity (by the name) with others but the taste is different. In a place like this (Bukit Beruntung) I consider this restaurant is unique, has its own specialty for the person looking something different to fill the stomach . My favourite is 'Nasi Kung Boh' serves either with chicken or beef or squids. Iman prefers barbeque chicken rice. For Mat Rock and Along - they haven't decide yet

Well... I need more time to finish trying all the dishes listed in the menu. Not to forget, it has western too... . Anybody wants to try... come over to Bukit Beruntung, I'll show you the place .

Temberang Si Penyu
Quote:
Sorry la gang, lama benau rumah ni tak berkemas... sibuk dan menyibuk betul la lately nih... then kat rumah nak mentenet ada orang dah konker pc...

maklang: no hal asal maklang leh datang
zana: dia tak mau cuba tu zana, takut ketagih bukan tak suka... hehehe
lynnhassan: no hal la lynn, kecik punya matter hehehe... mai la tengok2 tempat baru...
studiorumahkotak: rest cik gayah tu kat sebelah kanan kalau dr sg choh, ni kat public bank tu, jalan masuk ke sekolah bukit beruntung
Ain: Orang Tasik Puteri pun rajin ke Bukit Beruntung tau... ramai gak akak jumpa katanya saja nak tukar2 angin... nak mai meh shout kat kita ek 012-3800256
ibunuruls: sesekali nak tukar angin lain dr tomyam boleh le pekena... kita pun dah boring ngan segala tomyam yang tak ori ni, tomyam pun tak rasa tomyam dah...
rinnchan: lom lagi kot... baru buka dalam sebulan jerk... dulu dia ada buka rest di lokasi lain nama orange, tak der sambutan...
DKC: salams utk mu jugak....
mamazieza: hang mai KL singgah bukit beruntung... on the house... hehehehe
ida isk welkam... welkam...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net