By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 21-Jun-2007 15:56 Email | Share | Bookmark
Buttercream Class with Chef Farid

border on top
bottom border
finishing from a handicapped
 
thin layer on top, bordered
pour melted choc on top
 
cuppies - gave this to Hellfire
gave away to Kak Siah
along took this to celebrate her b'day with friends
 
This is another class I had with Chef Farid of Bakeri Ria Akademi in Taman Melawati. There's many more class to be signed-up accordingly. My budget allows a course per month only.

In this class we were taught the basic technique of preparing buttercream, applying to the cake, mixing colours, decorating the cake, etc.

I went to this class just to gain confidence and get some tips n technique from the right person.

Temberang Si Penyu
Quote:
MamaFaMi: Thanks MF, mmg best bila ditunjuk ajar org bertauliah. Ada la confident kan, tanya apa saja dpt jawapan on the spot. Nak belajar ngan kita? Boleh... boleh tengokkkk jer kottt??? Masih terketar2 lagi...
Zana: Tak per simpan duit tu utk kelas akan datang. Pas ni kita nak join kelas pastri laks... sapa nak join bule koling2 ye...
MUZA: Ambil tempahan sikit2 tu boleh la... hehehe... kena banyak praktis nak bg kemas lagik cam orang lain...
Farah: kita selesa belajar ngan dia... tu jer... dah 2x, senang nak soal jawab, gurau2, belajar sambil gelak ketawa next time leh join...
Serrina: x per, sebulan sekali ker, dua bulan sekali ker asal kita belajar. Ngan Chef Farid ni kita boleh pilih kelas ikut kehendak asalkan ada korum kan...
boxhousestudio: waduhhhhhhhhhh... sapa la gerangnya nih ye... ada gak ari tu menerima salam tapi kita ni sampai sekarang dok pikiaq sapa la orang itu ye... ni dah kata tunggu kat restoran cik gayah tu pulak, nak belanja makan nasik ayam ker sedap gak eh... ok... nnt koling2 la ye... pening dok pk sapa nih..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net