By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 20-May-2007 16:28 Email | Share | Bookmark
Murtabak Mee Segera

Murtabak Mee Segera
I don't want it to be called Murtabak Maggi... u know why?? Maggi is a brand name. But in this recipe any brand of instant noodles can be used, right??? hah... tu sebab kita letak Murtabak Mee Segera... No promotion without benefit... sooooooooo... dengki ek!!!

Anyway, at last I did it... for me and for the kids... not for Mat Rock because he wasn't at home. Couldn't wait any longer... sudah lama mengidam. --> teruk punya bini... But the kids were happy and couldn't wait their papa to be home, just dialled the number 012...... "Papa, we are having Murtabak 'tutt' now.. Mama buat... Rugi Papa tau!!!"



2 paket mee segera - direbus (the best perisa kari)
1 biji bawang besar dadu
1 batang cili merah cincang
4 butir telur pukul sedikit
garam secukup rasa

Panaskan kuali dgn sedikit minyak. Campurkan semua bahan termasuk perisa mee segera tu, gaul rata dan sebati. Tuangkan kedalam kuali yang dah panas. Guna api kecik jer. Balik2kan ye cam buat telur dadar. Dah masak angkat nnnnn... ngap!!!

Temberang Si Penyu
Quote:
MamaFaMi: Peh!! cepat betul mama ni menegur... Tu la, kita tak mau yang lain kecik ati.. kesiankan.. Be fair to others! Betul ke???
MUZA: Jgn kata kena makan panas2... mmg tak sempat pun nak rasa sejuk... nak posing tu pun kelam kabutttt jer...
ibusha: asik dok rebus jer boring gak... sesekali pekena cam ni best.
Cak: aduhai cakkkk... bukan tak mo join, dah habaq dah kat hubby dia kata ok. saturday tu dia gi keja tengahari, jam 3 pg baru sampi rumah semula. pastu pot pet pot pet... sekali dengor orang dengkur... laaaaaaaaaaaaaa... dah tido la pulak x sampai hati nak merengek... kejut subuh pun dah liat... next time kita wat lagi, alert awai la nooo...
lynnhassan: kita goreng guna minyak sikit jer lynn... cam nak dadar telur jer... kalu guna minyak banyak kang jadi cekodok mee segera...
ida isk: alah ida, pejam mater leh buat ler... something for a change...
liya: u r welcome
hanieliza: mmg sesuai la utk bekfes... senang bebenau ka... x sampai berapa minit pun membuatnya
Ain: jgn tergoda ngan gambar
MaDiHa: selamat mencuba!!!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net