By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 22-Apr-2007 08:44 Email | Share | Bookmark
Hands On Cake and Pastry

Tajuk Kursus/Program
Before the tutorial started
Ngan Kak Yon dr Hsptl Sg Buloh
Ready to action!
Crowned by the Chef... hahaha just kidding
Aduh!!! banyak betul tangan
lagak seorang chef... action betul!!!
chef in action - ni betul punya chef
ni lah chef izat
ganteng!!! :)
 
 
sebahagian roti yg dihasilkan oleh grup kami
donat lom goreng
lepas goreng donat hilang
bersama Iza n Zue
Lynn, Laily n Cikgu Sue
 
 
 
Chef Hamid memberi taklimat
rupa marzipan
meguli dan mewarna marzipan
hasil tangan ku
tekun betul mereka nih
program mendeko ngan Chef Hamid
ni chef yang punya
ni jugak
cara apply piping jelly
 
keras betul tangan kita...
 
kek span bantat - tak tau kenapa...
org lain wat tak jadi cam nih...
Chef Izat ngan pastry nya...
tartlet dough (sugar dough)
mencanai kulit tart
 
apply some butter on the mould
inserting the dough
 
punch the base before bake
prepare the filling for banana crumbles
the filling before mix
the crumble
 
wait to be in the oven
ni semua chef punya...
 
 
 
 
 
 
 
ni hasil grup kami
our giant fruit tartlet
our banana crumble
fruit tartlets
menunggu masa utk disembelih
 
 
Chef Hamid took over nak buat Cheese Cake pulak
 
 
meringue
dah masuk meringue
kek span utk base
 
 
 
 
masuk oven - bain marie
En Hazali penceramah Akaun
pose dulu sebelum tutorial
tidor ka?
kasut pun enterframe... hehehehe..
 
anis - peserta paling jauh dtg
salah seorang dr 3 lelaki yang join
Chef Hamid
Chef Izat
Pengarah dr MRN
hehehe... pose jgn tak pose...
alamak blur lah....
I'm backkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

Peh!!! tinggal 1 minggu rasa cam setahun... habis program almost 5 pm on Friday, continue to office function in the evening. An hectic day to me... badan pun letih bebenor, sore tak kuar... akibat 'banyak cakap' (teruk betul chef tu kata aku banyak cakap) masa program tu... if you really know me... mmg x kisah kebanyak cakapan aku nih... if I stop talking, I'm going to sleep...

Ok... apa2 pun, I just uploaded dulu la sebahagian gambar2 masa program... schedule tight, hands-on on the day and tutorial at night. On the last nite of tutorial by En Hazali from PNS? I was here and there... what I mean... My body was with everyone in the class but in a second I feel I was already in Europe then I came back to the class and so on...

Apa2 pun towards the end of the program, mmg enjoy gilerz... eventhough there was flaws here and there... adat la kan. Thanks to all Chefs - Chef Izat and Chef Hamid especially... En Hazali - account tutor, Pn Zetty Aktar Aziz (bukan gabenor bank negara tu...) di bahagian urusetia and pembantu2 mereka yang lain... terima kasih banyak. Lepas ni sesapa yang nak belajar boleh check ngan MRN di Bangi.





Construction Completed!!!

Quote:
mamazieza: kalau nak tengok full, kena tunggu la kan... tapi dah siap dah ni boleh ler ulang tengok. letih woooooooo... banyak gambor... selected jer masuk sini...
rinnchan: tahun depan boleh pi semula... rasanya nak daftar utk jabatan lain pulak lah...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net