By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Mar-2007 17:17 Email | Share | Bookmark
Baked Stuffed Potato

 
Ini resipi original dari MrsJack @ cari.com. Thanks MrsJack for sharing this yummy dish. It is finished within seconds everytime I do for the family. The photo --> courtesy by MrsJack.



baked stuffed POTATOES
Sumber: mrsjack@cari.com

5-6 biji kentang comey2 (cuci kulit bersih2, rebus smpai empuk)
minced chicken @ beef
selabu bawang besar
3-4 ulas bawang putih
skit garam
skit cili boh (kalu nk pedas)
sos cili
skit daun ketumbar

cara sediakan:
rebus kentang smpai empuk...nk tau empuk ke x cucuk je guna garpu...
agak2 laju je tersoodok isinya...empuklaaa tu.
belah dua kentang tu, pas tu amik sudu @ scoop ice-cream tu...then buangkan isi kentang tu...
buang dlm pinggan jgn buang kt tong smpah plaak
make sure masa keluarkan isi kentang tu tggalkan thin layer kat kulitnya...
dlm 5mm ke.. maksudnya jgn korek abih isi kentang tu...

tumis bawang besar and garlic yg dipotong dadu smpai layu..
masuk cili boh skit...(agak2 je)masa gathering tu my sis x boh pon cili boh ni sbb anak2 dia x mkn pedas...masuk garam...
dah masak cili tu...masuk minced meat...
masak kan smpai daging masak...pas tu masuk kan isi kentang and sos cili..
gaul2 sblum angkat boh daun ketumbar..

isikan kentang yg dah berkorek tadi dgn isi yg dimasak (daging + kentang)
susunkan Kraft's cheese, baked laa plakk
kalu guna microwave dlm 40 to 50 seconds je
done...

sesuai gak untuk bfast, tea, supper...


Quote:
adreen: sekali cuba... akan berulang2 kali nak lagi...
MaDiHa: anak2 kalau dah rasa mmg tak menolak... aroma daun ketumbar bersama daging, cheese & kentang yang menusuk hidung tu... eeemmmm... wallah...
Zana: kalau nak senang, lenyek jer kentang rebus tu, wat ikut cara tu, boh dalam aluminium muffin cup... letak cheese atas dan bakar... makan kena guna sudu pulak lah...
dasheela: lapar tak per, jgn giler... . cantik photo2 kat page U...
LAPAR GILER
Shida: Mana MrsJack ek? Lama tak nampak dia...
Ibusha: Cucu sapa la u ni ek? ni mesti kg parit kemang sbb kat situ jer ada sekolah arab.
Alamak Sha, sorry kita tak kenal orang tua kg tu... kg kita sebelum pekan dr BP... orang tua kita pun dah tak der...
mamazieza: kita la yang buat tu mama woiiiiiiiiiiiiii... ada kita simpankan kat dapur 4 ketul kottt... tapi by the time gathering tu habis, semua orang dah tak larat nak menelan... makan mee rebus hak orang tinggal sebungkus tu, beramai2...
rinnchan: setuju bebenor la weiiiiiiiiiiiii...
marlin: lebih kurang la tapi bergedil tu x guna cheese...
ida isk: mmg sempoi habis nih... wahahahaha...
roy: roti u tu over naik kottt... menggerutu ke apa? kalau over naik dia berkedut gitu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net