By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 20-Mar-2007 06:49 Email | Share | Bookmark
My Mexican Bun

acara menoppings
 
 
kejap lagi masuk oven
cam sedap...
mmg sedap...


I've tried this most people's favorite - Mexican Bun. Just use any sweet bun or sweet dough recipe. Fill in with cubed butter and sprinkle with sugar. Close the edge properly and neatly. Topped the buns with coffee paste toppings.

This is my version of Mexican Bun's Topping
100g flour
100g butter/margarine
100g sugar
1 egg
1 tbsp cappucino emulco

Mix all together. Using piping bag, pipe as circle direction from inside to outside.

Quote:

Misliha: Ko buat la Mis, mesti jadik nya dgn syarat ko yang uli ye...
Zana: Sebenarnya buat dah lama jugak tu, lepas balik dr kelas belajar ngan chef Farid tu... lepas ni nak camporkan emulco ngan nescape, mesti bau lagi melantun...
Jeni: Thanks to you gang... kalau lu tak bukak domain Resipi.net tu wa pun tak pandai nak meroti sampai la... Semuga lu pun leh jadi gebu cam wa baru lu punya roti pun naik gebussss... jangan marah gang...
LindaZA: Thanks for your compliments tu linda... lu pun apa kurang, lepas ni lu bukak kelas cupcake pulak... hehehehe...
Mamafami: Cantikkkkkkkkkkkkkkk... mmg cantik... tu camera trick tu mama...
Miss Lia: Thanks for visiting my page... wah... cuppies u pun not bad lah... rajin nya mendeko wedding cuppies tu... sweet betul...
Rinnchan: mmg tgh kemaruk nih... baru dapat skill la katakan... sebelum ni tak confident langsung walaupun resipi dah berpuluh2 disimpan... cepat la upload gambar yer... tak tahan kita nak berlama2 kat fp awak tu... boleh menggoncang iman ler...
K. shida: Awak kat mana sekarang? Country homes tu rumah sendiri ye... boleh ler calling2...
---> oh di Manchester rupanya... wokey, contact la nnt ye... just shout my name



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net