By: Sweet n Spicy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-May-2008 15:10 Email | Share | | Bookmark
Gubahan Pulut Kuning

 
 
 
View all 6 photos...
This project was due almost a month ago, if I'm not mistaken... hehehe... ordered by Lynn Hassan - ish... tokey ni order kat kita, dup dap dup dap jer dada... requested by her son KIMI - mau kek pulut... Lynn and her mother was not well at that time to prepare the 'kek pulut' and the 'tai-chi' came to me... ah... rezeki... hehehe...

Let's see the unprofessional with vege decoration


To whom awarded me the 'bunga kantan' before, thank you very much. I used that bunga kantan as part of my deco cantik tak?


Friday, 9-May-2008 02:32 Email | Share | | Bookmark
Black Fungus

Stir-Fried
Hot with prawns
Black Fungus - some people call it Cendawan Hitam or in my kampung known as 'Telinga Kera'. The chewiness in nature produce crunch sound - krup krap krup krap - in your mouth chewing them, make the taste even more yummy and fantastic . Let's see what I got... very very simple recipe for a rushing career lady or 'Malas' like me

Simple Stir-fried

Black fungus - sliced
garlic - crushed
onion - sliced
cili padi - sliced
oyster sauce
vinegar
cooking oil

Heat oil in a pan.
Saute garlic, onion and cili padi till soft. Add in oyster sauce and vinegar.
Stir in fungus and cover the pan with lid for 3 minutes. Add some water if too dry.
Serve.




Hot Black Fungus with Prawns

Black Fungus - sliced
200g prawns - head discarded
1 tbsp oyster sauce
2 tbsps blended chilli
cooking oil
1 tsp vinegar or lime juice

slice
1 onion
1" ginger
2 clove garlic

garnishing
red chilli - sliced
spring onion

Method
Heat cooking oil in a pan.
Saute the onion, garlic and ginger till fragrant.
Add in blended chilli and oyster sauce, stir fry till the chilli lil'bit dry and add in fungus and prawns. Mix all ingredients well together.
Add vinegar and cover the pan with lid for 3 minutes. Add water to fast cook the prawns.
Garnish with sliced red chilli and spring onion. Serve.

p/s: I will normally omit the salt, if oyster sauce is used in my cook.


Some info from http://www.globalgourmet.com/food/special/1999/asian/fungus.html

Quote:
Black Fungus


Black Fungus (Cloud Ears)
(fresh and dried)

Black Fungus: (Auricularia polytricha) see illustration. Also known as cloud ear; tree ear; wood fungus, mouse ear, and jelly mushroom. It grows rapidly on a variety of woods including mango and kapok and is very similar to another fungus called Jew's ear (A. auricula). Some say the smaller cloud ear or mouse ear has a more delicate flavour than the larger wood ear.

It is mostly sold dried but is also available fresh. In its fresh form (or after the dried fungus has been reconstituted by soaking in water) it is easy to see how it derives its rather fanciful names. The frilly, brownish clumps of translucent tissue with a little imagination resemble the delicate curls of the human ear or billowing clouds. In the case of tiny mouse ear fungus, the rounded shapes which result when it is soaked are amusingly similar to those observed on the heads of Mickey Mouse and his Mouseketeers!

Wood fungus is prized in Chinese cuisine for its crunchy texture and therefore added to dishes only for the last few minutes of cooking. Delightful in salads, soups and stir-fries, it has no flavour of its own, but absorbs the seasonings it is cooked with.

Purchasing and storing: In its dried form there is a choice between the small variety which looks like flakes of greyish-black paper; or the larger variety which, even in its dried state, measures about 5-8cm (2-3 in) across and is black on one side, grey or beige on the other. After soaking, these need to be sliced into strips. All dried fungi keep well if stored airtight.

Preparation: Fungus must be soaked in warm water prior to use (15 minutes for small, 30 minutes for large). It swells to many times its size. After soaking, the fungus is rinsed thoroughly and trimmed of the tough, gritty part where it was attached to the wood. Then, particularly if using the large variety, it is cut into pieces of a suitable size and shape before adding to a dish.

Medicinal uses: Black fungus has a reputation in Chinese herbal medicine for increasing the fluidity of the blood and improving circulation. It is given to patients who suffer from atherosclerosis. Western medicine is now investigating centuries-old claims made by Eastern sages and finding them surprisingly accurate.

Burma: kyet neywet
China: mo-ei; wun yee
Indonesia: kuping jamu
Japan: kikurage
Malaysia: kuping tikus, cendawan telinga kera
Thailand: hed hunu



Encyclopedia of Asian Food
By Charmaine Solomon
Periplus Editions
Hardback, $39.95
ISBN: 0-8048-1791-X
Reprinted by permission.



Temberang Si Penyu
Quote:
Kak anum: the best part makan cendawan ni masa kunyah tu bunyi krup krap krup krap…
K liza: aduh kak, tak sempat lagi nak siapkan assignment akak tu… dah jenguk dah… nnt senang kita siapkan eh…
Zanaz: … nah ambil semangkuk, bagi2 ye… kasik sama rata..
Soulha: happy mother day, sue… cendawan ni kalau post boleh lepas tak?
Mzaidi: thanks
Jasmeen: ya salammmmmmmmmmmmmmmm… tp betul la… anak2 akak ni pun bila tengok kita dok kerjakan benda tu, tunjuk muka pelik kat kita… x caya buleh makan…
Web sutera: waalaikumussalam… selamat mencuba ye…
Zaiy: ada kering – biasa jual kat kedai/pasaraya… susah nak dapat yang segar…
Tun: sorry la gang… wa bz banget la… payah nak dapat slot nak update fp ni…
Nabialishad: ye betul… nasi panas, kuah sup, sambal belacan + ikan masin atau ikan goring … uuuwaaaaaaaaaaa… tak ingat member tau…
Wawa: bening pun sodap… + sambal belacan + ikan goreng
MaDiHa: hahaha… ko ni semanjang jer terliur madi… akak tengok ko punya masakan pun selalu terliur gak… hehehehe…
Adnilsa: betul tu… pakcik tu dr Perlis, tiap sabtu n ahad dia meniaga kat situ… kalau nak yang fresh mmg selalu cari kat dia…


Thursday, 8-May-2008 06:45 Email | Share | | Bookmark
Info - Dory Fillet

This is another scary info that came in my inbox...

"Ya Allah, lindungilah aku, ahli2 keluarga ku dan jugak sahabat2 seagama ku dari termakan makanan yang haram. Amin..."

Quote:
From: resipidotnet@yahoogroups.com [mailto:resipidotnet@yahoogroups.com] On Behalf Of marina_mohamed
Sent: Thursday, May 08, 2008 1:50 PM
Subject: {Disarmed} [RNET] TRIVIA : DORY FISH FILLET


Salam,

I've been using Dory Fillet to masak sweet & sour for years. Ikan ni ada lendir sikit. I ingat ledir ni minyak ikan, sebab ikan overseas biasanya banyak minyak ikan macam ikan kod. But I found this blog that says the lendir is actually gelatin which may not be halal. I' ve now stopped using dory. Please read the blog to decide whether we shld consume this fish


Fake Dory Fish Fillets
They are still at it!

Visited the Hypermarkets/Supermarkets last week and was sad to discover that they are still selling river CATFISH as the expensive John Dory fish.

Have spoken to a leading Consumer Association but they say that they are still researching! It is already more than six months.

The sore part is that they are falsely labeling the Vietnamese River CATFISH as something more expensive AND adding gelatin to make the fish fillet heavier thus cheating the consumers.

Surprisingly, even famous cooks on their recipe reviews in the Newspapers and Gourmet Magazines called this fillet "Dory Fillets"!!! Ha! Ha!

You can view our previous blog post on this issue at 1) SHOP SMART of 12th. November 2006 and 2) A Dory Fish is a Dory Fish is a Dory Fish of 22nd. November 2006

We are still waiting for the Authorities to respond. For the time being, it looks like anyone can sell anything with a false name here in Malaysia. Malaysia Boleh!!!

Posted by donaldghtan
Birds Talking
http://donaldghtan.blogspot.com

Marina Mohamed
Erat Mesra Telecommunication and Services. 3826
Authorised Sales Agent of TM
http://homebizusahawan.blogspot.com


Wednesday, 7-May-2008 04:14 Email | Share | | Bookmark
AWAS!!! Berhati-hati Bila Berbelanja

 
 
 
View all 8 photos...
2 petikan Email yang kita dapat sebagai panduan untuk semua agar lebih berhati-hati dan lebih teliti semasa membeli bahan-bahan berasaskan makanan, supaya tidak subhah dan makan yang kita sajikan untuk keluarga benar-benar halal.

Email 1
Quote:
From: Emma
Sent: Wednesday, May 07, 2008 10:29 AM
Subject: FW: BERHATI2 - TOM YAM SET MENGANDUNGI BAHAN BABI (PORKCRACKLING) DIJUAL DISUPERMARKET/DIKEDAI2

-----Original Message-----

SEKIRANYA ANDA GEMAR MEMAKAN TOM YAM , BERHATI HATI APABILA MEMBELI PERENCAH TOM YAM SET 'THAI CHILI PASTE' MAE PRANOM BRAND. SET INI ADA TULISAN JAWI “HALAL” TAPI BAHAN-BAHAN IAITU PASTE ADA MENGANDUNGI ' PORK CRACKLING' IAITU KULIT BABI.

IANYA DIGUNAKAN SEBAGAI PELENGKAP KEPADA SET PERENCAH YANG DI BUNGKUS BERSAMA BAHAN ASLI SEPERTI SERAI, LIMAU KASTURI, LENGKUAS , CILI PADI DAN DAUN LIMAU SEMENTARA PERENCAHNYA 'THAI CHILI PASTE' MAE PRANOM BRAND BANYAK DIJUAL DI SUPERMARKET DAN KEDAI2 DI NEGARA BRUNEI DARUSSALAM. GAMBAR-GAMBAR TOM YAM SET TERSEBUT DISERTAKAN BUAT TATAPAN DAN PERHATIAN







Email 2
Quote:
Subject: Mee Segera ' Halal ' yg berperisa " Babi " AWAS!





Tuan

Mee Segera 'Halal' yang berperisa babi


Merujuk perkara di atas , saya ,Amir bin Amin, ingin membuat aduan tentang masalah tersebut.Pada pagi ini 4hb Mei 2008,saya dan isteri saya telah pergi membeli barangan runcit di Sheng Siong di Woodland Centre Road. Kami hendak membeli mee segera apabila terperasan dengan Mee tersebut yang berperisa babi tetapi bercap HALAL.Kami telah mengadu perkara tersebut kepada pihak Sheng Siong supaya mereka bertindak dengan segera supaya tidak menjual mee tersebut. Mee itu telah dikeluarkan daripada jualan mereka . Mee tersebut adalah buatan Vietnam.Saya membeli mee itu sebagai rujukan dan menjadikannya sebagai bahan bukti.
Saya telah sertakan gambar-gambar sebagai bahan bukti. Saya juga ada keterangan di mana produk ini dijual dan syarikat mana yang mengimport mee ini.



Syarikat yang menjual:
Sheng Shong Supermarket Pte Ltd,
Blk 6A Woodlands Center Road,
#01-280,
Singapore 731006.
Tel: 63650533
Fax: 63650483

Syarikat yang mengimport:
Teo boon Thong Trading
38, Toh Guan Road
W1, Singapore 608833.
Tel: 65636229
Fax: 65632513


Saya berharap tuan akan mengambil tindakan terharap perkara tersebut.Sekian,terima kasih.


Yang Benar,
Amir Bin Amin
Nric No. S1743509E
Blk 546 Choa Chu Kang Street 52
#04-22 Singapore 680546
Hp: 90212567
Res: 67601360
E-mail: amir_amin99@hotmail.com
amir@eesiflo.com


Saturday, 3-May-2008 03:06 Email | Share | | Bookmark
Doughnuts or Donuts

 
ordinary doughnuts
cocktail doughnuts
View all 5 photos...
I use this recipe for my doughnuts. It's been favourite to my neighbourhood. Neighbourhood only lah... as I never had a chance to bring them out... tak cukup tangan daaaaaaaaa... I can only produce small quantity at a time

Customer's choice:

with strawberry filling


an ordinary ones

Kid's Choice

cocktail doughnuts


chocolate doughnuts as well...


Doughnuts

500g high protein flour
75g castor sugar
1 pkt instant yeast
8g salt
40g milk powder
3g baking powder
5g bread improver
1 egg
50g magerine
250 ml water

Put all ingredients except water in a mixer bowl. Mix them under medium speed till breadcrumbs mixture is formed. Slowly add water into it till a dough is formed. Knead till the dough becomes elastic and does not stick to the mixing bowl. Take out and rest for 10 minutes.
Punch the dough to let the air out. Divide the dough to small round shape - 50g each. Rest another 10 minutes. Roll out and shape. Proof it till becomes double in size.


Deep fry till golden - always turn it over to get an even cook and colour.

Temberang Si Penyu
Quote:
Pea: buat piah, jgn tak buat... yang ada filling yang meleleh ni, hang kena goreng donat kosong, dah goreng baru la hang tembak filling...
fieza: buat ye fieza... mmg sodap ( wa angkat bakul nih)
zaitgha: ye la sis, tak puas borak aritu, tp kena balik cepat sbb anak dara kat rumah sorang2. u cuba resipi ni, insyallah...
ctnik: my pleasure, ct... thanks
umieaisyah: cuba la sendiri umi... lepas ni x payah lagi pi DD tu... mahai tau...
marida: tembam macam tuan
lynn: hah lynn, versi sambal tu jgn belah, just tembak filling... sure jadi punya...
ctsamsena:
MamaFaMi:
Tun: buat la tun, mesti jadi... nak bg sama saiz, kita timbang tiap satu. max 60g... masa goreng tu kena jaga api n sentiasa balik2kan... letih wat donat ni, tapi hasilnya menyenangkan
jasmeen: betul tu... sebelum keluar pintu rumah, kena puaskan orang dlm rumah dulu... kalau tidak, ada yang tunggang terbalik nnt...
mummy jam: lama tak jenguk mummy, bz yak mat...
chepah: huh!? nak belajar teknik pintal tu, meh akaq ajar... Cubalah resipi ni... akaq pun dah banyak gi kelas, tp yang ni paling ngetop!
shariza: kat tpt akak ni pun jual 50sen jer paling mahal. kesian la kat customer kebanyakkannya surirumah dan anak2 sekolah...
wawa: akaq suka wat donat giant... nak cepat siap
fida: tq, mmg suka batik ngganu
noorlie: guna nozzle muncung panjang... mmg khas utk tembak filling. utk saiz tu, akaq timbang tiap satu, roll out lebih kurang jer saiz...
azura: kalau ibu yang buat, mesti anak2 tambah suka...
mamasya: ada lebih jenis sebenarnya mama... gambor 4 tu jer yang jumpa
sofu: salam sofu... hahaha... aritu dok usik2 anak tu, omak nyer nama tak tau... bila buleh jumpa lagi ek?
ida isk: tombam n gobu cam tuan ... sojuk pun lombut lagi ni ida...
zira: hehehe tp tak segebut tuannya zira... hahaha...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net